Optimale beveiliging met Twee-Factor Authenticatie

Contezza heeft een 2-stap authenticatie ontwikkeld waarmee samenwerking in de cloud veiliger wordt.

Alleen een gebruikersnaam plus wachtwoord blijkt steeds vaker te kwetsbaar voor hacks. Daarom realiseerde Contezza een extra beveiligde toegang tot Alfresco voor het gemeentelijke samenwerkingsplatform D(ord)recht Verbindt. Door een extra stap toe te voegen aan de loginprocedure zijn applicaties zoals Alfresco in de cloud beter beveiligd. De mobiele telefoon wordt hierbij ingezet als authenticatiemiddel.

Hoe werkt het?
De gebruiker vraagt eenmalig een token aan in Alfresco, waarna hij/zij via e-mail een QR-code ontvangt. Deze unieke code scant de gebruiker (eenmalig) met de Google Authenticator-app (gratis te downloaden via Appstore of Playstore), waarmee een 6-cijferige token wordt gegenereerd. Deze code ververst elke 30 seconden. Alfresco genereert ook een token, waarna de opgegeven token van de gebruiker vergeleken wordt met de token in Alfresco. Als beide tokens overeenkomen, krijgt de gebruiker toegang tot de applicatie.

Iedere volgende keer dat de gebruiker inlogt, hoeft alleen de app geopend te worden om een code te ontvangen. Met deze code plus gebruikersnaam en wachtwoord kan dan veilig ingelogd worden.

Meer weten?
Wilt u weten hoe two-factor authentication ook voor uw organisatie ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op.

Wilt u weten hoe two-factor authentication ook voor uw organisatie ingezet kan worden? Laat uw gegevens achter om een vrijblijvende demo te krijgen.

    Ja, houd mij op de hoogte van nieuws en diensten van Contezza

    Start typing and press Enter to search