Common Ground

Nieuwe ICT-infrastructuur

Waarom Common Ground?

Common Ground is een moderne herinrichting van de huidige ICT-voorziening. Data wordt losgekoppeld van applicaties en opgeslagen in een database. Deze database is de bron en kan vanuit verschillende applicaties bevraagd worden.

Inwoners of ondernemers kunnen zo bepalen welke gegevens er door wie opgevraagd mogen worden. Ketenpartners kunnen die gegevens opvragen. Deze gegevens kunnen alleen bij de bron opgevraagd en gewijzigd worden. Hierdoor wordt de privacy goed gewaarborgd, maar kan de dienstverlening verbeteren.

Door een herinrichting van de informatievoorziening wordt de dienstverlening enorm geoptimaliseerd. Ze kunnen snel, efficiënt en veilig inspelen op maatschappelijke vraagstukken en krijgen meer mogelijkheden in ketensamenwerking.

Een bijkomend voordeel is dat door Common Ground organisaties minder afhankelijk worden van leveranciers. Wisselen van applicatie zal makkelijker gaan. Goede systemen en leveranciers komen daardoor eerder boven drijven. Het zal de markt goed doen.

De 12 principes

Common Ground wordt bereikt door te werken aan 12 principes: 6 architectuurprincipes en 6 realisatieprincipes. Common Ground is dus een combinatie van ’techniek’ en ‘werkwijzen’.

In de common-ground-infographic van de VNG staan alle principes kort en helder uitgelegd. Wij merken dat in de beginfase een aantal principes essentieel zijn. Dat zijn voornamelijk ‘standaarden’, ‘community’ en ‘nieuw naast oud’.

Standaarden vinden we onder andere in de apps en API’s die gebruikt worden. Om daar goed mee aan de slag te kunnen is het essentieel om deel uit te maken van de community. Alle geleerde lessen en samenwerkingsmogelijkheden zijn daar te vinden. Wat betreft ‘nieuw naast oud’, daar ontkomt geen enkele organisatie aan.

Iedere organisatie heeft daarom haar eigen ontwikkelpad. Allemaal kunnen ze de 12 principes van Common Ground volgen. Wij hebben daarvan al veel verschillende voorbeelden, dus we denken graag mee over de te nemen stappen.

Tezza Common Ground

Wat je kan verwachten met Tezza

Het herinrichten van de informatievoorzieningen kost een hoop tijd. Contezza kan helpen bij deze modernisering. Met Tezza Common Ground leggen we de basis voor een nieuwe ICT-infrastructuur.

Tezza biedt de infrastructuur voor Common Ground en de mogelijkheid om zaakgericht te werken voor eenvoudige processen. Deze processen zijn door de klant zelf te wijzigen, of kunnen voor de klant op maat gemaakt worden.

Welke componenten krijgt u en wat kunt u ermee?

DMS

Volledig DMS met alle voordelen voor digitaal werken en samenwerken aan documenten.

RMA applicatie

Alle documenten, dossiers en zaken worden op een eenduidige wijze gearchiveerd. Vanuit een centrale app kunt u vernietigingslijsten maken en deze digitaal rondsturen. Wijzigingen worden direct in de lijst doorgevoerd waarna met 1 druk op de knop vernietigd of overdragen kan worden.

Postregistratie

Postregistratie voor alle stromen (ook niet zaakgericht) met koppelingen naar basisregistraties.

Openzaak en zaakgericht werken

Op basis van openzaak is een integratie gemaakt om zaakgericht te werken. Heeft u eigen applicaties die voldoen aan Common Ground, dan kunnen deze applicaties direct aangesloten worden op de infrastructuur. Voldoen ze nog niet aan Common Ground, dan gebruiken we een andere methode. Een ‘hybride situatie’ is dus ook mogelijk met Tezza.

Overige componenten:

Samenwerken in cloud

Digitaal ondertekenen

Veilig bestanden uitwisselen

Verganging van netwerkschijven

Geïntegreerde sjabloongenerator

Tezza wordt volledig ontzorgd in de Contezza cloud of in jouw eigen cloud.

Webformulieren via ZGW-API

Office365 en Teams integratie

Samenwerking met Contezza

We gaan samen aan de slag om een complete infrastructuur in te richten en, waar mogelijk, alle applicaties aan te sluiten. Voor gebruikers zal Tezza zo de basis vormen voor digitaal samenwerken en digitale dienstverlening.

Contezza kan u helpen bij het in kaart brengen en het nemen van de juiste stappen in dit proces. We kunnen u begeleiden en zorgen dat processen en applicaties volgens het Common Ground proces zullen lopen. We hebben hiervoor consultants die ervaring hebben met de implementaties van zaakgericht werken.

Onze consultants helpen niet alleen met de technische implementatie, ze helpen ook met de principes van ‘continu verbeteren’. Door Common Ground zullen veranderingen meer en makkelijker mogelijk worden. Continu verbeteren is daarom de houding die past bij de organisatie. Strategisch, tactisch en operationeel kunnen we daarbij helpen. Zo gaan we samen een stap verder en zorgen we voor een betere dienstverlening!

Onze expert

Olav Allema

Consultant (Common Ground)

Olav.allema@contezza.nl

+31 (0)6 10 29 01 21

Klantcase:

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug (GUH) had een standaard zaaksysteem. Deze systemen zijn over het algemeen rigide in gebruik. Het lukte dan ook niet om het systeem goed in de organisatie te implementeren en om tevreden gebruikers te krijgen.

Daarnaast voldoen de standaard zaaksystemen niet aan de eisen die gesteld worden vanuit het Common Ground principe. Scheiding van data, processen, interface en autorisatie. Tezza biedt deze uitgangspunten wel en is voor GUH een geschenk uit de hemel geweest.

Problemen bij GUH standaard zaaksystemen:

  • Complexe processen zijn slecht te implementeren
  • Integratie met 3de systemen
  • Collaboratie aan documenten
  • Mogelijkheid om data op te slaan voor Projecten (niet zaakgericht)
  • Integratie met MS-Office 365

Tezza werkt met Alfresco. Alfresco heeft vele toepassingen die de problemen van het GUH kunnen oplossen. Voor elk probleem bekijken we welke systemen of toepassingen nodig zijn om de problemen op te lossen. Zo hebben we de complexe processen implementeerbaar gemaakt door de keuze te maken voor BPMN-engine, zoals Activiti. Nu is het implementeren wel mogelijk.

Tezza wordt op dit moment afgenomen door de Utrechtste Heuvelrug, Hogeschool Saxion en Omgevingsdienst NHN. Verder werken we samen met de gemeente Utrecht en de gemeente Amsterdam aan het uitbouwen van de mogelijkheden.

Voor de Utrechtste Heuvelrug is Tezza in 3 fases uitgerold.

Fase 1: Inrichten infrastructuur, koppelingen.
Fase 2: Aansluiten van processen op Tezza/OpenZaak
Fase 3: Migratie oud DMS, oude zaken, netwerkschijven.

Bent u geinteresseerd in een demo of extra toelichting vraag dit dan aan via onderstaand formulier.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met
Olav Allema
olav.allema@contezza.nl

Meer weten over Common ground?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag mee naar wat we voor u kunnen betekenen.

    Start typing and press Enter to search