In Business

“Wist u dat de belastingdienst, politie en SVB al hebben aangegeven dat ze 3 tot 10 jaar (…JAAR!) nodig hebben om hun verouderde ICT-systemen te vervangen?” Bron: EenVandaag. Zo begonnen we in een volle zaal onze presentatie over Tezza. De reden van dit begin? Met een ‘common-ground-aanpak’ kan de doorlooptijd van het vervangen van systemen terug naar 3 tot 10 weken, of zelfs dagen. Dat past bij de huidige tijd. Daarom hebben wij de app ‘Tezza’ opgezet volgens de principes van common ground.

 

Voor het eerst stond Contezza op op LIVE! Dat ging gepaard met belangstelling. Zowel aan onze tafel met doppers, als bij de presentaties over Tezza en onze Teams-integratie. Bij onze tafel hadden we veel enthousiaste gesprekken. Met organisaties die geïnteresseerd waren, maar ook met andere leveranciers.

Vanuit de principes van common ground gezien, is samenwerking belangrijk. Met onze klanten, maar ook met andere leveranciers. Tijdens de gesprekken merkten we veel interesse. Voor Tezza, maar ook voor onze kijk op het starten aan een common ground opzet. Want, waar moet je beginnen aan zo’n grote verandering?

 

Hier staat Tezza te ‘shinen’ op LIVE!2022

 

Precies dát is de reden dat we 2 jaar geleden zijn gestart met consultancy op het gebied van common ground. Het is dus mooi dat we op LIVE!2022 merkten dat daar veel belangstelling voor is. Of het echt een ‘grote verandering’ is…? Ik zal vooral willen zeggen: ‘een verandering die tijd kost’.

Tijdens onze presentatie over Tezza bespraken we dat de VNG de verandering naar common ground verwoordt als ‘een manier van willen werken’. Common ground is daarom in onze ogen meer een ‘samenwerk-cultuurverandering’ dan een ‘ICT-verandering’. Zeker omdat de ICT die gebruikt wordt eigenlijk allemaal al bestaat.

Waarom dan Tezza? Omdat Tezza helpt bij het leggen van een fundament om op te bouwen. Zo kunnen de common ground apps en API’s geleidelijk aan het applicatielandschap worden toegevoegd. Precies zoals het volgens de common ground principes is voorzien.

 

‘Zaakregistratiesysteem’ (ZRS) Tezza

De top 3 meest gestelde vragen van de dag waren:

  • Hoe starten we met Tezza? Of, aan common ground?
  • Hoe moeten we dit aanbesteden?
  • Een appstore waar Tezza gratis in staat?! Hoe verdienen jullie dan je geld?

 

Als één van de koplopers van de beweging rondom common ground, was dit voor ons het meest waardevol: de huidige beleving in de markt. We waren dan ook vooral op LIVE!2022 om de reacties af te tasten. Onze conclusie is dat we veelal verkennende vragen kregen en dat we eigenlijk alleen maar positieve reacties gesprekken hadden. We gaan dus met goede moed door op de ingeslagen weg.

Oja, als je antwoorden wilt op de ‘meest gestelde vragen’, neem gerust contact met ons op. De antwoorden zijn grotendeels organisatie-specifiek. We leveren en beheren dus niet alleen apps, we helpen dus ook met consultancy. Juist ook in het voortraject naar common ground.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search