In Business, Nieuws, Solutions

Digitaliseren van productontwikkeling; van ontwerp tot verkoop.

Vlisco Netherlands is een textielbedrijf dat Afrikaanse geïnspireerde stoffen ontwerpt, produceert en distribueert. Het bedrijf is opgericht in 1846 en is sindsdien een populair merk geworden in Afrika en daarbuiten.

De stoffen van Vlisco staan bekend om hun unieke ontwerpen en hoogwaardige prints. Het bedrijf maakt gebruik van een wasbestendige verftechniek om ingewikkelde patronen en levendige kleuren te creëren die populair zijn bij Afrikaanse consumenten.

Door de specifieke productietechniek is het ontwerpproces gecompliceerd. Tot nu toe werden delen van het ontwerpproces ondersteund met veel systemen en informatie. Bij het ontwerpproces betrokken teams hadden vooral zicht op hun eigen handelingen en veel minder op het totaal.

Sinds 2021 is een afdelingsoverstijgend team bezig om het ontwerpproces te digitaliseren. Het doel is om van de Vlisco producten een ‘digital twin’ te maken en te beheren. Alle eigenschappen van het product zijn ook aanwezig op het digitale product, inclusief patronen, kleuren en stofeigenschappen. Hierdoor kunnen zowel Vlisco’s Afrikaanse verkooppartners als intern betrokken afdelingen met de producten werken nog voordat het product daadwerkelijk van de band rolt.

Contezza is Vlisco’s technologiepartner en onderdeel van het team dat deze verandering voorbereidt en doorvoert. Voor technologieplatforms is gekozen voor Alfresco Content Services voor digitaal beheer van de digitale producten met hun eigenschappen en grafische weergaven. Om het ontwerpproces te ondersteunen wordt gebruik gemaakt van Alfresco Process Services. Interne teams en Afrikaanse partners maken gebruik van een aantal low code toepassingen die de twee technologieplatforms integreren. De platforms maken gebruik van gegevens uit Vlisco’s API landschap en via Alfresco Insights worden data uit het ontwerpproces beschikbaar gemaakt in Vlisco’s data warehouse.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search