In Techno
Ransomware is de meest acute dreiging van de laatste maanden. Het maakt gebruik van twee zwakten in huidige IT-landschappen. Gebruikers en netwerkschijven. In dit artikel leggen we uit hoe het volgens ons komt dat ransomware zo dreigend is, dat de gebruiker er toch niks aan kan doen en hoe Alfresco kan helpen om het risico te verkleinen.
Ransomware komt de organisatie binnen via bestanden en documenten in email. Gebruikers openen de bijlage en initieren op deze manier de ransomware-aanval in het netwerk. Ransomware versleutelt alle schijven op de computer waar het uitgevoerd wordt. Vanzelfsprekend is dat de schijf in de computer zelf, maar de gekoppelde netwerkschijven zijn de volgende in de rij. Zodra de ransomware gebruikers met veel gekoppelde schijven heeft bereikt, zoals beheerders, gaat het snel.

​Door zich op deze manier te verspreiden, legt ransomware in no-time hele organisaties plat.

​Het gebruik van Alfresco kan het risico van ransomware-aanvallen sterk verkleinen. Wanneer Alfresco is geimplementeerd wordt geen gebruik meer gemaakt van netwerkschijven. Kritische documenten bevinden zich in het Alfresco Content Services platform en gebruikers gebruiken documenten nog steeds direct via Microsoft Office, maar niet meer via netwerkschijf-technologie.

​Ook in Alfresco staan documenten uiteindelijk nog steeds op een bestandssysteem. Maar Alfresco is het enige systeem dat daar geautoriseerd is en dit bestandssysteem is niet gekoppeld naar andere systemen of gebruikers.

​Dit betekent dat de documenten die via Alfresco beheerd worden niet vatbaar zijn voor ransomware-aanvallen. Een ransomware aanval zal dus altijd de kritische documenten in Alfresco overslaan, waardoor de bedrijfsvoering niet in gevaar komt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search